Hur jag lyckades sluta röka

Slängde tobaken med hjälp av e-cigaretterHand som slar pa rokpaket

Det här kommer bli en snabb berättelse från mitt egna liv där jag ganska nyligen lyckades slänga ifrån mig cigaretten genom en alternativ metod till att sluta röka. Det första ni tänker är säkert på nikotinplåster, nikotintuggummi eller annat som ni sett på TV. Fel, jag kommer berätta för er om en alldeles ny produkt som kallas elektroniska cigaretter (e-cigaretter). E-cigaretten uppfanns i Kina av en uppfinnare vid namn Hon Lik. Han arbetade för Golden Dragon Holdings och kom på e-cigaretten för ett sätt att hjälpa sin pappa som hade rökt tobakscigaretter i flera år.

En elektronisk cigarett är en elektronisk apparat som består av ett batteri, ett värmeelement (atomizer) och en liten behållare av vätska (cartomiser). Ifall behållaren är genomskinlig så kallas den för clearomizer. Den ser ut precis som en vanlig cigarett men när den som använder den suger in i får man i sig ånga istället för rök som man sedan kan blåsa ut. Det fungerar på ett sådant sätt att batteriet aktiverar värmeelementet som i sin tur hettar upp vätskan till att den förångas.

Vätskan (e-juicen) innehåller nikotin samt lite smaktillsatser och det är där ifrån man får sin väl behövda nikotinkick.

Jag kan verkligen rekommendera e-cigaretten till alla som försöker sluta röka. Att sluta röka är såpass mycket mer än att bara få i sig nikotin. Man vill ha något i handen och man vill suga in/blåsa ut någon sorts rök (eller ånga).

paceredition1